Burrata z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi na kanapki

18 maja 2023, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Doskonała szybka przekąska wegetariańska, którą pokochają absolutnie wszyscy! Chrupiąca bagietka podana z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i serem burrata jest pyszna i stanowi idealną przekąską do wina.

burrata z pomidorkami koktajlowymi

 

składniki

ser burrata 1 lub 2 sztuki

30 dag pomidorów koktajlowych

oliwa z oliwek

ząbek czosnku

sól, pieprz

bazylia

Do naczynia żaroodpornego wlewamy dwie łyżki oliwy, pomidorki solimy, pieprzymy i pieczemy w nagrzanym piekarniku 15 minut. Bagietkę przekrawamy na pół, podpiekamy na suchej ptaelni lub w piekarniku, smarujemy ząbkiem czosnku, kładziemy połowę sera burrata, rozsmarowujemy, solimy do smaku, kładziemy upieczone pomidorki oraz listki bazyli.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Lampy solne
Czy są jakieś przeciwwzskazania do użytkowania takiej lampy?
Uszkodzony telefon - naprawa samemu…
Niedawno wymieniłam sobie obudowę sama. Kupiłam klej, którego używa się w serwisach - kilkanaście...
Depilacja laserowa - czy skuteczna?
Ale tak całkowicie bezbolesny jest z tą głowicą? Nawet w momentach strzałów?
pielęgnacja biustu
Na szczęście w tej okolicy zimna woda nie sprawia, że chce się krzyczeć...