Kurczak piwny

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kurczak grillowany na piwie
Składniki:
1 łyżka stołowa papryki
2 łyżeczki suszonego oregano
1 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka kminku mielonego
1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
1 kurczak
1 butelka piwa jasnego

Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać paprykę, oregano, sól, brązowy cukier, kminek, cebulę w proszku, czosnek w proszku, chilli i pieprz. Oczyścić dokładnie kurczaka i usunąć nadmiar skóry. Natrzeć kurczaka mieszanką przypraw, wkładając też pod skórę na piersi i nogach oraz wewnątrz. Związać nogi i skrzydełka. Polać piwem i piec na ruszcie obrotowym nisko nad ogniem przez 45–60 min. Obracać i polewać piwem przez cały czas pieczenia.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...