Kurczak piwny

27 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kurczak grillowany na piwie
Składniki:
1 łyżka stołowa papryki
2 łyżeczki suszonego oregano
1 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka kminku mielonego
1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
1 kurczak
1 butelka piwa jasnego

Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać paprykę, oregano, sól, brązowy cukier, kminek, cebulę w proszku, czosnek w proszku, chilli i pieprz. Oczyścić dokładnie kurczaka i usunąć nadmiar skóry. Natrzeć kurczaka mieszanką przypraw, wkładając też pod skórę na piersi i nogach oraz wewnątrz. Związać nogi i skrzydełka. Polać piwem i piec na ruszcie obrotowym nisko nad ogniem przez 45–60 min. Obracać i polewać piwem przez cały czas pieczenia.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....