Grillowana sałatka

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki:
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek extra-virgin
1 mała cebula, przekrojona na połowę i w plasterki
1 łyżka (1 łyżeczka suszonego) drobno posiekanego świeżego oregano
1/2 szklanki białego wina lub bulionu z kurczaka
30 dag fasolki szparagowej
1 średnia cukinia, pokrojona w duże kawałki
30 dag pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 szklanki startego parmezanu
Przygotowanie
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i oregano i gotować, mieszając około 2 min. Dodać wino (lub bulion) i doprowadzić do wrzenia. Ugotować fasolkę i cukinię na półtwardo. Odsączyć, osuszyć i położyć na grilla na 2-3 min. Grillować jednocześnie pomidory. Zdjąć z grilla i gorące włożyć do cebuli. Wymieszać. Na końcu dodać pomidory i zagotować wszystko, delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu 2-3 min. Podawać posypane parmezanem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...