Kebabczęta owijane boczkiem

26 kwietnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Mięso mielone
Tarta bułka
Przyprawa kebab
Szczypta kurkumy
Wegeta
Pieprz
Ostra papryka
Ząbek czosnku
Cebula
Majeranek
Plasterki wędzonego boczku
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do mięsa mielonego wraz z przyprawami, czosnkiem i tartą bułką. Wyrobić masę. Nadziać mięso na patyczki od szaszłyków i owinąć wędzonym boczkiem. Można obsypać na wierzchu przyprawami. Grillować po 15 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami z grilla i ogórkiem kiszonym lub keczupem.

file1272296155



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.