Makaron Conchiglie Rigate z kurczakiem i serem gorgonzola

12 lutego 2015, dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Conchiglie Rigate
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 100 g startego sera gorgonzola
  • 3/4 szklanki startego parmezanu
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Pierś kurczaka kroimy w kawałki i posypujemy solą oraz pieprzem. Połowę smażymy na patelni z łyżką oliwy z oliwek do momentu, aż zbrązowieje. Wysmażoną pierś odkładamy na talerz i postępujemy tak samo z drugą częścią. Następnie kroimy pieczarki w plastry i smażymy na łyżce oliwy przez 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodajemy usmażoną pierś z kurczaka i śmietanę doprowadzając całość do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 3 minuty bez przykrycia.

W garnku mieszamy ser gorgonzola z parmezanem, solą, pieprzem i gotujemy około 1 minuty. Roztopione sery dodajemy do kurczaka i delikatnie mieszamy z makaronem i pietruszką.

Gotowe danie posypujemy pozostałym parmezanem.

file1423754013



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...