Conchiglie Rigate z szafranem, kaparami i rodzynkami

7 stycznia 2015, dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Conchiglie Rigate
  • 3 łodygi selera
  • oliwa z oliwek
  • 20 g orzeszków pinii
  • 20 g  kaparów małych
  • 6 dużych zielonych oliwek
  • Szczypta szafranu namoczonego w łyżce wody
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 50 g rodzynek
  • 20 g posiekanej pietruszki
  • Starta skórka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz
  • Parmezan

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

Łodygę selera kroimy na małe kawałki i przesmażamy z posiekanym ząbkiem czosnku. Dodajemy kapary, oliwki, rodzynki i orzeszki pinii. Przesmażamy chwilę, a następnie dodajemy szafran wraz z wodą, w której się moczył oraz ocet winny.

Dodajemy od razu makaron i dokładnie mieszamy. Całość posypujemy natką pietruszki i tartym serem.

file1420628139



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...