Wiosenny Koktajl z maślanki

17 maja 2014, dodał: irish121
Artykuł zewnętrzny

ko

Składniki:

1 litr maślanki

1 kopiasta łyżka koperku

1 kopiasta łyżka natki pietruszki

1 kopiasta łyżka szczypiorku

1 kopiasta łyżka rzeżuchy

2 ząbki czosnku

Sól i pieprz

 

Koperek, natkę pietruszki, szczypiorek i rzeżuchę opłukać, osuszyć i rozdrobnić. Czosnek posiekać. Szklankę maślanki zmiksować z dodatkiem posiekanego czosnku, koperku, natki pietruszki, szczypiorku i rzeżuchy. Gdy składniki się spienią dodać pozostałą część maślanki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość krótko zmiksować. Po przygotowaniu rozlać do wysokich szklanek i od razu podawać.

fot: redakcja