Ziemniaki po prowansalsku

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3-5 łyżek oleju sojowego, 2-3 ząbki czosnku, łyżka tymianku, sól, pieprz.

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, osuszyć na ściereczce. Wrzucić do płaskiego rondla na mocno rozgrzany olej i samżyć kilka minut na dużym ogniu, delikatnie mięszając drewnianą łyżką. Dodać roztarty czosnek i tymianek, zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 15-20 min. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....