Zupa ogórkowa

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

porcja rosołowa
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
4 ogórki kiszone
kostka rosołowa
1/2 szklanki śmietany
2 płaskie łyżki mąki
zielona pietruszka
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
30 dag ziemniaków

Porcję rosołową i warzywa wrzycamy do gotującej się wody. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut, następnie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i wszystko gotujemy do miękkości. Następnie ścieramy ogórki na grubej tarce, podsmażamy na łyżce masła i wrzycamy do zupy wtedy jak już ziemniaki są miękkie. Na koniec zaprawiamy mąką i śmietaną, zagotowujemy. Posypujemy zieleniną  i dprawiamy do smaku
solą i pieprzem, jeżeli jest taka potrzeba. Wszystko zależy od ogórków.

file1267653632



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...