Zupa ogórkowa

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

porcja rosołowa
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
4 ogórki kiszone
kostka rosołowa
1/2 szklanki śmietany
2 płaskie łyżki mąki
zielona pietruszka
sól
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie
łyżka masła
30 dag ziemniaków

Porcję rosołową i warzywa wrzycamy do gotującej się wody. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy około 20 minut, następnie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i wszystko gotujemy do miękkości. Następnie ścieramy ogórki na grubej tarce, podsmażamy na łyżce masła i wrzycamy do zupy wtedy jak już ziemniaki są miękkie. Na koniec zaprawiamy mąką i śmietaną, zagotowujemy. Posypujemy zieleniną  i dprawiamy do smaku
solą i pieprzem, jeżeli jest taka potrzeba. Wszystko zależy od ogórków.

file1267653632



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...