Mielone z grilla z boczkiem i warzywami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej

NA FARSZ:

  • 20 dag boczku
  • 1 marchewka
  • ½ cukinii
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 1 cebula
  • ½ pęczka natki

 

PRZYGOTOWANIE:

Kajzerkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, połączyć z mięsem i jajkiem. Dodać przyprawę do wieprzowiny, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę.

Boczek, obraną marchewkę, cukinię i papryki pokroić w kostkę. Obraną z łupin cebulę i umytą natkę  posiekać. Składniki farszu wymieszać, lekko obsmażyć na patelni na łyżce oleju.

Z mięsa uformować kotlety, w każdym zrobić zagłębienie i napełnić je farszem. Kotlety układać na folii aluminiowej i zawinąć. Opiekać kotlety na grillu 20 minut.

file1370525423