Szaszłyki drobiowe z warzywami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • ½ kg piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 mała cukinia
  • 2 małe czerwone cebule
  • 3 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku

 

PRZYGOTOWANIE:

Papryki umyć, osuszyć i pokroić w większa kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w plasterki.

Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso dokładnie pokryć przyprawą.  Każdy plasterek cukinii i cebuli zawinąć w boczek.

Na wykałaczki nakładać kolejno pokrojone warzywa i mięso (raz warzywa, raz mięso). Gotowe szaszłyki ułożyć na grillu i piec przez ok. 15 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.