Szaszłyki drobiowe z warzywami
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- ½ kg piersi kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1 mała cukinia
- 2 małe czerwone cebule
- 3 łyżki przyprawy do kurczaka
- 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku
PRZYGOTOWANIE:
Papryki umyć, osuszyć i pokroić w większa kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w plasterki.
Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso dokładnie pokryć przyprawą. Każdy plasterek cukinii i cebuli zawinąć w boczek.
Na wykałaczki nakładać kolejno pokrojone warzywa i mięso (raz warzywa, raz mięso). Gotowe szaszłyki ułożyć na grillu i piec przez ok. 15 minut.