Pikantne kotleciki z grilla

10 maja 2017, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

pęczek natki pietruszki

skórka otarta z połówki cytryny

2 papryczki chilli

2 ząbki czosnku

łyżeczka ziaren kminu rzymskiego

sól pieprz

 Przygotowanie:

Natkę posiekać, papryczki i czosnek  pokroić w drobną kosteczkę, kmin utrzeć w moździerzu. Wszystkie składniki wyrobić dokładnie ręką. Formować małe podłużne kotleciki. Piec na grillu ok 15 minut.

Kotleciki można podawać z zarumienioną pitą i warzywami z grilla ( bakłażan, papryka, cebula, dymka). Dobrze też pasuje sos typu tzatziki.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺