Karczek z czosnkiem

22 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 kg karczku płuczemy, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką czerwoną. Przeciskamy 3 ząbki czosnku przez praskę, nacieramy nim mięso z każdej strony, Przykrywamy pokrywką, wkładamy na noc do lodówki. Potem rozgrzewamy tłuszcz, pieczemy mięso, w razie potrzeby można jeszcze przyprawić, dusić do miękkości, pokroić w plastry.

file1266838912



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺