Makaron po bolońsku

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
250 gram makaronu

300 g pieczarek

duża cebula

200 gram mięsa mielonego

puszka pomidorów bez skórki/3 łyżki koncentratu pomidorowego

sól,pieprz do smaku

ostra papryka,bazylia

żółty ser(użyłam goudy)

natka pietruszki

Najpierw obieramy cebulę i drobno siekamy. Oczyszczamy grzyby i siekamy w plasterki. Na patelni na masełku podsmażamy mielone mięso,dodajemy pieczarki i cebulę. Do woka(ale może byc też garnek) wlewamy 750 ml zimnej wody i wsypujemy makaron. Przykrywamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy podsmażone produkty. Wlewamy zmiksowane pomidory/koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą,pieprzem,pstrą papryką i bazylią. Przykrywamy i dusimy aż makaron zmięknie.

Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Na talerzu posypujemy startym żółtym serem. Smacznego :)

file1365762630



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...