Makaron z sosem chili-pomidorowym

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
  • 3 średnie,dojrzałe pomidory
  • papryczka chili
  • sól,pieprz do smaku
  • garść świeżej natki pietruszki
  • słodka papryka
  • bazylia suszona

Na poczatek odmierzyłam 700 ml zimnej wody,wlałam na patelnię i wsypałam do niej makaron. Przykryłam pokrywką i podłączyłam gaz. Gdy się gotowało,sparzyłam trzy dojrzałe pomidory i pokroiłam je w cząstki. Przełożyłam do wysokiego pojemnika i dodałam ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku,garść świeżej natki pietruszki i pół średniej wielkości papryczki chili. Wszystko dokładnie zmiksowałam blenderem.

Przelałam sos do prawie ugotowanego makaronu,doprawiłam do smaku solą,pieprzem,słodką papryką i suszoną bazylią. Poddusiłam jeszcze chwilę i nakładałam na talerze. Mąż posypał jeszcze mozzarellą,gdyż lubi makaron z serem :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz