Makaron tagliatelle z jajkiem i pieczarkami

26 marca 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 jajka
500ml śmietany 30%
30 dag wędzonego boczku
cebula
4 pieczarki
4 ząbki czosnku
starty parmezan
sól, pieprz

Makaron tagliatelle ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

Pieczarki umyć i obrać, następnie pokroić w kostkę.

Podobnie postąpić z cebulą.

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na patelni. Dodać do niego pokrojone pieczarki i cebulę i chwile wszystko jeszcze podsmażyć.

Następnie dodać przeciśnięty przez praskę wcześniej czosnek i wlać śmietanę trzydziestoprocentową.

Całość chwilę dusić, zdjąć z ognia.

Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać i doprawić solą oraz pieprzem. Takie roztrzepane wlać do sosu i wszystko wymieszać.

Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem. Po górze posypać startym serem parmezanem.

Smacznego!

file1364289171



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...