Gulasz z groszkiem i marchewką

14 listopada 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 1 kg mięsa np. łopatki, karkówki
puszka groszku konserwowego
3-4 duże marchewki
2 cebule
2 łyżki mąki
3-4 łyżki oleju
1 łyżeczka jarzynki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Mięso po umyciu pokroić w kostkę, obtoczyć delikatnie w mące i smażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, cały czas przewracając. Przełożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, cebulę oraz przyprawy. Zalać ok. 1,5 szklanki wody. Dusić przez 40 minut. Dodać odsączony groszek, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z kaszą jęczmienną oraz ulubioną surówką.

file1352914651



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz