Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

Doskonały dodatek do smażonej ryby i  wszelkiego rodzaju kluch .

Czas : 30 minut

Składniki :30 dag kiszonej kapusty
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
2 łyżki usiekanego koperku
cukier
pieprz mielony

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek . Chwilę dusić . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....