Sorbet truskawkowo-bananowy

21 czerwca 2012,
dodał: elkaa13
Artykuł zewnętrzny

Gdy z nieba leje się żar nie ma nic cenniejszego niż pucharek chłodzącego sorbetu, który robi się błyskawicznie – wystarczy nacisnąć guziczek blendera :)

Składniki na 2-3 porcje

  • 250 g mrożonych truskawek lub zamrożonego musu z truskawek
  • dwa duże pokrojone i zamrożone banany (ok. 240 g bez skórki)

Przygotowanie:

Truskawki i banany umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do pucharków lub szklanek i od razu podawać.

file1340266525



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....