Bruschetta toksańska z bazylią i pomidorami

19 czerwca 2012, dodał: Claudia Trish
Artykuł zewnętrzny

Bruschetta toskanska – z bazylia i pomidorami

*składniki:

1 bagietka (lub inne pszenne pieczywo, ew. ciabatta)
5-6 pomidorow
peczek bazylii (mozna zastapic pietruszka)
1 duza cebula (najlepiej czerwona)
czosnek ( ok 3 zabkow)
oliwa z oliwek
sol
pieprz


*przygotowanie:

Pomidory obieramy ze skorki (jak komus nie przeszkadza to mozna zostawic skorke) i kroimy w drobniutka kosteczke. Dodajemy do nich posiekane ziola, cebulke, polewamy obficie oliwa, solimy i pieprzymy. Odstawiamy na kolo godzine aby smaki sie przegryzly.

Bagietke kroimy na sredniej grubosci kromki, polewamy po obu stronach oliwa i kladziemy na sucha, goraca patelnie. Smazymy z obu stron, az pieczywo bedzie zlociste.
Po zdjeciu bagietki z patelni nacieramy kromki czosnkiem (wystarczy przeciac zabek na pol). Nastepnie nakladamy pomidory (pokazna kopke).

Smacznego !!

file1340105415



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz