Papryka faszerowana z kapustą

2 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 25 dag mielonej wołowiny
  • sól
  • biały pieprz
  • 2 pomidory
  • 2 dymki
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 4 żółte papryki
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki śmietany

Cebulkę i pomidory  posiekać i usmażyć wraz z wołowinką, przyprawić. Kapustę odcisnąć, dodać dymki pokrojone w plasterki, podgotować w wodzie przez około 15 minut. Połączyć z mięsem i pomidorami, nadziewać papryki, zalać bulionem do połowy  i zapiekać w piekarniku przez około 20 minut.Pozostały bulion połączyć z koncentratem i zaprawić śmietaną, polać tym sosem upieczone papryki.