Szynka pieczona w winie

2 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg szynki ze skórką

– 300 ml wytrawnego czerwonego wina

– 5 łyżek płynnego miodu

– 100 ml brandy

– czarny pieprz, sól

– listki bazylii do dekoracji

Mięso umyć, osuszyć, skórę ponacinać, natrzeć solą i pieprzem. Wino wymieszać z miodem, przełożyć do rondla i podgrzewać kilka minut na małym ogniu, szynkę umieścić w natłuszczonej formie żaroodpornej, posmarować winem zmieszanym z miodem, wstawić do gorącego piekarnika, piec około 1,5 godziny, w czasie pieczenia dość często podlewać sosem winnym. Bezpośrednio przed podaniem szynkę polać brandy i podpalić, następnie pokroić w grube plastry.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...