Karkówka w sosie sojowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 8 plastrów karkówki,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 1/2 łyżeczki curry,
- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
- 4 łyżki oleju,szczypta tymianku,
- 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu,
- 3 brzoskwinie
Przyrządzanie:
Miód wymieszać z sosem sojowym i olejem, a następnie połączyć go z curry, tymiankiem oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć (jeśli jest za grube, lekko rozbić) i umieścić w marynacie. Odstawić na 2 godz. Piec na rozgrzanym grillu po 10 min z każdej strony. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki, posmarować pozostałą marynatą z mięsa i także opiec na ruszcie. Karkówkę podawać z owocami, sosem jogurtowym oraz pieczywem.