Szaszłyki ze złocistą cukinią i papryką

6 lutego 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500g chudej wołowiny,

2 czerwone papryki,

1 duża nieobrana cukinia,

długa bułka (tzw.paryska)

masło śmietankowe,

przyprawa do szaszłyka,

2 rozgniecione ząbki czosnku.

Przyrządzanie:

Pokroić mięso na małe kawałki, podobnie zrobić z cukinią i papryką. Nabijać kolejno na rożenki do szaszłyków, oprószyć przyprawą do szaszłyka. Piec na grillu przez 20-30 min. Pod koniec pieczenia włożyć na ruszt bułkę. Masło zmieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podawać szaszłyki z podpieczonym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz