Zupa pieczarkowa z makaronem Czaniecki

6 lutego 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • średnia marchewka
  • mała pietruszka
  • 1/2 cebuli
  • 1/4 z średniej wielkości selera
  • kostka rosołowa lub wywar z rosołu
  • łazanki Czaniecki
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • maggi
Przygotowanie:

Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy, wrzucamy drobno pokrojone pieczarki do garnka z wodą. Następnie wrzucamy kostkę rosołową (może być warzywna, grzybowa lub z kury) albo wywarem z rosołu ,gotujemy na małym ogniu, zupę doprawiamy do smaku. Na koniec zupę pieczarkową można zagęścić śmietaną, można także posypać świeżą natką pietruszki. Łazanki gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wykładamy ugotowane na talerz i zalewamy zupą.

 

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadze bloga kulinarnego, gdzie nie tylko mozna znalezc rozne przepisy ale rowniez dekoracje potraw, stolu czy prezentow. Szukasz pomyslu na zorganizowanie imprezy zapraszam na www.gastromonia.blox.pl. Poszukuje rowniez ciekawy miejsc gdzie mozna tanio i smacznie zjesc. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)
Sok żurawinowy Smakoszyki.pl , Sok do mięs Smakoszyki.pl , Kawa Brazil Yellow Bourbon ,

Zobacz również:

  1. Wszystkie testy blogerek
  2. Baza blogerek i testerek – dołącz do nas!
  3. Kosmetyki, które testujemy obecnie