Pasta z pasztetu i cebuli

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Takie poświąteczne (i nie tylko) sprzątanie lodówki. Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa, jak również jako baza do zapiekanek.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 3 cebule
  • 20 dag pasztetu
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka masła

Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na złoto na oleju. Na patelnię włożyć pokruszony pasztet. Dołożyć masło i mieszając smażyć, aż pasztet się rozpuści. Doprawić majerankiem i pieprzem. Fajnie smakuje na ciepło z krakersami cebulowymi, razowym pieczywem, na zimno rozsmarowana na kanapki lub np. zapiekana z makaronem.