Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

Pikantny dodatek do pasztetów , mięs na zimno .

Czas : 10 minut

Składniki :

1 łyżka oleju słonecznikowego
½ łyżeczki miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
Pieprz mielony
15 ,,kulek „ winogron „

Na patelni rozgrzać olej. Dodać sos sojowy , miód i szczyptę pieprzu mielonego. Wrzucić winogrona .Smażyć mieszając aż winogrona Aż lekko się zrumienią ( ok. 2 minut ).
Podawać przestudzone do pasztetu lub mięs na ziemno ( np. pieczonego schabu ) wraz z sosem ze smażenia.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...