Papryka faszerowana
Składniki:
6 strąków czerwonej papryki
cebula
30 dag mięsa mielonego
pół szklanki ryżu firmy „Kupiec”
Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam, szklę na oleju(2 łyżki), mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażam.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farsz nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi swoich gości raczyłam .
Smacznego!