Deser ryżowy z owocami na bazie śmietanki

19 lipca 2011, dodał: laura
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 paczuszka  (100g) ryżu Kupiec

1 cukier waniliowy

200 ml śmietanki kremówki

pół kg owoców truskawki, maliny, morele, brzoskwinie – wg upodobania

100ml syropu – dobrać do owoców np.truskawkowy, pomarańczowy,

Ryż ugotować w osolonej wodzie.  Połowę wyłożyć do formy szklanej, takiej w kształcie tortownicy. Rozłożyć na nim połowę owoców i przykryć drugą częścią ryżu. Znowu na ryżu rozłożyć pozostałe owoce i obficie polać  śmietaną ubitą z cukrem waniliowym. Na wierzchu polać syropem.

Sprawdzony, doskonały deser dla dzieci i dla dorosłych do kawy czy herbaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz