Polędwica ze śliwkami

18 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 2 szklanki suszonych śliwek bez pestek
  • cebula
  • płaska łyżeczka kminku
  • sól, oliwa

Wytarte wilgotną, nasączoną octem ściereczką mięso obieramy z błon, nacieramy lekko solą i odkładamy na godzinę w chłodne miejsce. Wycieramy, zgarniając z powierzchni nadmiar soli, kładziemy na gorący tłuszcz i rumienimy ze wszystkich stron. Rondel z grubym dnem wykładamy wypłukanymi śliwkami i pokrojoną w piórka cebulą. Na tej warstwie kładziemy zrumienione mięso, podlewamy 1/2 szklanki wody, posypujemy mielonym kminkiem i dusimy na niewielkim ogniu  około godzinę. Gdy sos będzie zbyt gęsty, dodajemy troszkę wody Polędwicę podajemy podajemy pokrojoną w plastry. Ja podałam z brokułami.




FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...