Śniadanie na cztery ręce
Artykuł zewnętrzny
czyli duet twarożkowo – owocowy na chrupiących waflach
składniki:
- 4 wafle kukurydziane extra cienkie Good Food
- 15 dkg chudego twarogu
- 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki miodu
- 1/2 małej łyżeczki ekstraktu z prawdziwej wanilii
- 2-3 kostki czekolady gorzkiej min. 70% kakao
- 4 fileciki z pomarańczy
- 3 plasterki kiwi
- 1/4 jabłka o czerwonej skórce
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka łuskanego słonecznika
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- mięta do dekoracji
sposób przYgotowania: Twaróg rozgniotłam widelcem dodając jogurt, miód i esencję waniliową. Podzieliłam masę na 2 części. Do jednej dodałam rozpuszczoną w mikrofali czekoladę i wymieszałam dokładnie. 2 wafle posmarowałam białą masą a 2 ciemną. Ćwiartkę jabłka pokroiłam na plasterki i skropiłam sokiem z cytryny. Kanapki z masą białą udekorowałam plasterkami kiwi, filecikami pomarańczy i miętą. Kanapki z masą z czekoladą przybrałam plasterkami jabłka, ziarnem słonecznika i posiekaną żurawiną. Zjedliśmy ze smakiem takie pyszne i lekkie śniadanie :-)