Śniadanie na cztery ręce

5 maja 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

czyli duet twarożkowo – owocowy na chrupiących waflach

składniki:

  • 4 wafle kukurydziane extra cienkie Good Food
  • 15 dkg chudego twarogu
  • 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 małej łyżeczki ekstraktu z prawdziwej wanilii
  • 2-3 kostki czekolady gorzkiej min. 70% kakao
  • 4 fileciki z pomarańczy
  • 3 plasterki kiwi
  • 1/4 jabłka o czerwonej skórce
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka łuskanego słonecznika
  • 1 łyżeczka suszonej żurawiny
  • mięta do dekoracji

sposób przYgotowania: Twaróg rozgniotłam widelcem dodając jogurt, miód i esencję waniliową. Podzieliłam masę na 2 części. Do jednej dodałam rozpuszczoną w mikrofali czekoladę i wymieszałam dokładnie. 2 wafle posmarowałam białą masą a 2 ciemną. Ćwiartkę jabłka pokroiłam na plasterki i skropiłam sokiem z cytryny. Kanapki z masą białą udekorowałam plasterkami kiwi, filecikami pomarańczy i miętą. Kanapki z masą z czekoladą przybrałam plasterkami jabłka, ziarnem słonecznika i posiekaną żurawiną. Zjedliśmy ze smakiem takie pyszne i lekkie śniadanie :-)

file1304586886