Dziadki z ziemiaków i bryndzy

1 kwietnia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 30 dag mąki
  • 10 dag słoniny
  • 20 dag bryndzy owczej
  • sól

Z ugotowanych ziemniaków odlać połowę wody. Do reszty dodać mąkę i ubijać na piecu aż cała masa się zagotuje. Z tej masy robimy łyżeczką kluski i wrzucamy na roztopioną słoninę. Kluski należy dobrze obsmażyć, a następnie posypać po wierzchu bryndzą lub skwarkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...