Sałatka z surowego kalafiora

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

150 g surowego kalafiora

5 ząbków czosnku

pół średniej czerwonej papryki

pół puszki kukurydzy

4 marynowane pieczarki

kilka liści natki pietruszki

10 czarnych oliwek bez pestek

1 łyżeczka President Creme de Bleu

pół wędzonego serka topionego

biały pieprz do smaku

pół łyżeczki sosu Worcester

3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary

sól do smaku

Kalafiora wraz z czosnkiem ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, oliwki w plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy.

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

file1258378305