Kolorowa sałatka: biało-czerwona

11 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

·    2 cykorie
·    1 czerwony grejpfrut
·    1 awokadofile1299855189
·    roszponka
·    świeża mięta
Sos
·    3 łyżki Oleju Wielkopolskiego
·    1 łyżka białego octu winnego
·    1 ząbek czosnku
·    1/2 łyżeczki musztardy z Dijon
·    1 łyżeczka miodu lipowego
·    sól, pieprz

Przygotowanie:

Olej Wielkopolski, ocet, musztardę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy zmieszać potrząsając parę minut w zamkniętym szczelnie słoiku i odstawić.
Obrać grejpfruta i podzielić na cząstki. Awokado przepołowić, obrać i wyjąć pestkę. Pokroić na drobne kawałki i polać sosem.
Pokroić cykorię na kawałki, poszarpać palcami roszponkę, dodać 1 łyżkę listków mięty i wrzucić do salaterki z awokado.
Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze 2 łyżki sosu. Schłodzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...