Fasolka szparagowa z żółtym serem

12 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • Fasolka szparagowa
  • masło
  • 3 nie duże ząbki czosnku
  • utarty ser żółty

Przygotowujemy fasolkę: odcinamy początek i koniec fasoli, nastepnie gotujemy ją w osolonej wodzie ok 35 min tak aby była lekko chrupiąca, twarda. Po ugotowaniu odstawiamy ja w chłodne miejsce aby przestygła. W tym czasie topimy masło w rondelku i dodajemy czosnek. Gdy masło się roztopi i połączy z czosnkiem dodajemy fasolkę. Mieszamy w rondelku tak aby masło z czosnkiem połaczyło się z fasolką. Wyjmuje na talerz i posypujemy utartym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...