Zapiekana papryka faszerowana

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

5 sztuk czerwonej papryki

25dag.ryżu

25 dag.wieprzowego mięsa mielonego

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 cebula

szklanka bulionu

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju,dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili,  mięso, przyprawić do smaku i usmażyć na oleju. Ryż ugotować na sypko.Dodać do mięsa i wymieszać. Papryki przekroić tak aby od góry została czapeczka ok. 1 cm długości, usunąć nasiona. Do środka nakładać  farsz i przykryć odkrojoną wierzchnią częścią papryki . Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i zapiekać 40 minut w temp. 180 stopni.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...