Smażony camembert z truskawkami

3 lipca 2013, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 serki camembert

200 g truskawek

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka masła

listki świeżej mięty

1 jajko

2 łyżki mąki

  1. truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem,
  2. dodajemy cukier i ocet balsamiczny,
  3. smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty,
  4. camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mącę, smażymy chwilę z obu stron,
  5. na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

file1268989240



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz