Słodko-kwaśne nóżki z kurczaka

6 lutego 2012, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka,
  • 75 ml oliwy z oliwek,
  • sok z 1 pomarańczy,
  • limonka,cytryna,
  • kawałek korzenia imbiru,
  • 30 g świeżej kolendry,
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka.

Przyrządzanie:

Cytrynę i limonkę pokroić na plastry. Kolendrę drobno poszatkować. Sok z pomarańczy wymieszać z oliwą, dodać starty imbir, sól, pieprz. przyprawę do kurczaka oraz kolendrę i plasterki cytrusów. Podudzia umieścić w marynacie. Mięso wstawić do lodówki na 2 godz. Kurczaka piec na grillu ok.20 min, polewając od czasu do czasu marynatą. Pod koniec pieczenia na ruszcie położyć także plastry cytrusów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz