Pieczona jagnięcina

29 marca 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 udziec jagnięcy (ok. 1,25 kg)
150 ml marynaty Teriyaki Kikkoman
100 ml miodu
1 papryczka chili, drobno posiekana
4 młode cebulki / cebulki dymki, drobno posiekane
30 ml kolendry, drobno posiekanej
4 ząbki czosnku, drobno posiekanego
1 cebula, drobno posiekana

Sposób przygotowania: 

Zacznij od marynaty – wszystkie składniki, z wyjątkiem udźca jagnięcego, wrzuć do blendera i miksuj, aż się wymieszają. Lekko natnij udziec i zalej marynatą. Umieść w dużej plastikowej torebce i zamknij. Wstaw do lodówki na 2 godziny albo na noc. Następnie wyjmij udziec i przełóż na dużą blasze i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, przez 1-2 godziny. Zanim pokroisz na plasterki, pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut.

 

file1427654426



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz