Diabelskie jaja z TABASCO® | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Diabelskie jaja z TABASCO®

29 marca 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 24 połówek:

12 ugotowanych na twardo jajek
1/4 szklanki beztłuszczowego jogurtu
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy dijon
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 łyżeczka sosu TABASCO® Original Red
1/2 szklanki drobno posiekanych świeżych ziół (pietruszka, bazylia, koperek, szczypiorek)
sól do smaku

Przygotowanie:

Wyjmij z jajek żółtka i przełóż je do miski lub robota kuchennego, dodaj jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny i sos TABASCO®. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj zioła i sól do smaku. Przełóż masę do 3,5-litrowego worka foliowego i wciśnij w jeden róg. Ściśnij worek nad masą i skręć tak, by masa była ciasno owinięta. Za pomocą nożyczek odetnij rożek worka. Ściskaj worek, aby wypełnić masą jajeczną połówki jajek. Przed podaniem wstaw jajka do lodówki. Możesz je udekorować gałązkami koperku lub posiekanym szczypiorkiem.

file1427653943



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...