Pasta z kalafiora na kanapki

20 października 2016, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pasta z kalafiorka

pół kalafiora

oliwa

sól morska

pieprz cytrynowy

papryka ostra

kmin rzymski

opcjonalnie: ser żółty, ser feta lub pleśniowy

wykonanie:

Kalafiora krótko obgotować we wrzątku, następnie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą wymieszaną z przyprawami, część smarowidła nałożyć na kalafiora i zapiec. Na koniec zmiksować blenderem wraz z ulubionym serem.

 

smacznego!

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pasta z kalafiora na kanapki

  1. avatar naomi15 pisze:

    uwielbiam pasty kanapkowe, co chwilę mam nową pastę na śniadanie..uwielbiam taką z tofu wędzonego i cebulami z suszonymi pomidorami, smakuje jak pasta z makreli wędzonej :)

Dodaj komentarz