Kanapki z grillowanego bakłażana, grillowanej papryki, świeżego szpinaku i koziego sera

6 lipca 2014, dodał: Aneta76
Artykuł zewnętrzny

Potrzebujemy:

2 bakłażany
2 garście liści młodego szpinaku
2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
kozi ser
oliwa z oliwek, sól, pieprz i świeże oregano

Umytego bakłażana pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Paprykę umyć i pokroić również na plastry. Plastry bakłażana posmarować oliwą z oliwek, posypać świeżym oregano i lekko posolić. Na grillu (ruszcie) upiec plastry papryki a następnie plastry bakłażana około 2-3 minuty, aż będą miękkie i złociste. Na połowę grillowanych plastrów bakłażana położyć umyte i osuszone liście szpinaku, posypać oregano, położyć plaster dobrej jakości koziego sera, plaster upieczonej papryki i przykryć drugim plastrem upieczonego bakłażana. Grillować jeszcze chwilkę, aż ser lekko się rozpuści.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...