Grillowana sałatka z awokado

18 maja 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

2 awokado

80 g czarnych oliwek

40 g parmezanu

1/2 żółtej papryki

20 g kiełków rzodkiewki

oliwa z oliwek

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz

  • awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką nie uszkadzając skórki (skórki odkładamy),
  • kroimy w kostkę, polewamy sokiem z cytryny ( skórkę także),
  • dodajemy oliwki, pokrojoną w kostkę paprykę, polewamy oliwą , przyprawiamy solą i pieprzem,
  • posypujemy startym wcześniej parmezanem, mieszamy,
  • wypełniamy sałatką skórki awokado,
  • grillujemy 10 minut,
  • dekorujemy kiełkami rzodkiewki

file1274191232



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz