Tęczowy dorsz

19 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Dorsz z grilla z salsą ogórek-mango

Składniki:
4 filety z dorsza (lub podobne grube białe filety rybne)
2 łyżki oliwy z oliwek
3/4 szklanki Rosella Mango Chutney
1 mango, obrane i pokrojone w kostkę
1 czerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę
1 ogórek, drobno pokrojony w kostkę
2 długie papryczki chilli, drobno pokrojone
1/2 szklanki liści kolendry, posiekane
2 limonki
200 g liści rukoli

Przygotowanie:
Rybę nasmarować oliwą, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać mango, cebulę, ogórka, chilli i sok z limonki (w misce). Doprawić do smaku. Na rozgrzany grill położyć filety. Grillować ok. 1 min. i pokropić sosem. Powtarzać czynność kilkakrotnie. Ryby powinny się piec ok. 3-5 min. z każdej strony w zależności od grubości. Ułożyć liście rukoli na talerzu, przenieść rybę z rusztu, udekorować salsą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...