Dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

11 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

3 filety z dorsza

400 g młodych ziemniaków

2 awokado

100 g groszku cukrowego

2 łodygi selera naciowego

oliwa z oliwek

sok z cytryny

2 łyżki mąki

sól, pieprz, papryka słodka, oregano

ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,

polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,

pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,

ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,

obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,

awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,

na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,

sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,

obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki

file1268296404



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz