Camembert grillowany w papryce

10 czerwca 2014, dodał: paulina2157
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ser camemberg 2 szt

papryka czerwona 1 szt

oliwa z oliwek 2 łyżki

tymianek 1 łyżka

Przygotowanie:

Paprykę opłukać i osuszyć. Wyciąć dwa krążki takiej wielkości, aby w środek włożyć ser (grubości serka).
Do krążka papryki delikatnie włożyć serek (aby nie uszkodzić papryki).

W serze na środku wycinamy koło i ściągamy wierzchnią warstwę powinno powstać lekki wgłębienie.
Na środek wlać oliwę po 1 łyżce na 1 serek.
Posypać tymiankiem. Zawinąć w folię i postawić na grill.

Grillować około 20 minut.
Podawać z chlebkiem wiejskim.

file1402404778



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...