Pomidorki cherry faszerowane – przystawka

3 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł pochodzi z bloogu ,,Lubię gotować „

( Bukiet z pomidorów )

A to moja wersja .

Czas : 15 minut

Składniki :

Ok. 20 patyczków do szaszłyków

20 pomidorków Cherry

kilka łyżeczek białego sera kremowego – lekko osolonego

kilka łyżeczek sera pleśniowego typu Roquefort ( Lazur , Gorgonzola )

kilka łyżeczek ostrego żółtego sera – utartego ( ja tym razem użyłam kostek marynowanego w

oleju domowego sera żółtego )

gałązki zielonej pietruszki

mały wazonik

nieduży korniszon

Patyczki do szaszłyków skrócić do wysokości odpowiedniej do wysokości wazonika . Z pomidorków ściąć górny plasterek i ostrożnie wydrążyć miąższ ze środka ( można go użyć potem np. do jajecznicy ) .Pomidorki nadziać trzema rodzajami serów. W każdy pomidorek wbić delikatnie od spodu patyczek do szaszłyków. Patyczki z nabitymi pomidorkami wstawiać do wazonika i wbijać w położony na dnie korniszon .Pomiędzy patyczki włożyć gałązki zielonej pietruszki .

Stawiać pomiędzy innymi przekąskami .

file1267631013



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz