Kotlety z kalafiora

3 marca 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 duży kalafior,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta-3 łyżki (do masy) i do obtoczenia kotletów,
  • sól-do smaku,
  • pieprz-do smaku,
  • tłuszcz do smażenia, np. olej słonecznikowy.

Opis przygotowania :

Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.
55398_kotlety-z-kalafiora_0_1



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz