Zupka wiosenna

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 pęczki świeżej natki rzodkiewki
  • 1 łyżka masła
  • 3 ziemniaki
  • 1 l rosołu z kostki
  • pół szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • Natkę rzodkiewki oczyszczamy i dobrze płuczemy. W rondlu stapiamy masło, dodajemy wilgotna natkę i dusimy przez 3 minutki, cały czas mieszając.
    Ziemniaki obieramy, płuczemy i drobno kroimy. Gotujemy je następnie w rosole. Odcedzamy. Rosół oczywiście zachowujemy. Ziemniaki i natkę miksujemy. Dodajemy tyle rosołu, w którym gotowały się ziemniaki, by zupa była dość gęsta. Łączymy ją ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy przed podaniem posiekaną natką pietruszki.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Inhalacje
    Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
    Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
    Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
    Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
    Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
    Najbliższa przyszłość...
    U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.