Kluski śląskie

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • mąka ziemniaczana
  • 1 kg ziemniaków ugotować, odcedzić, jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę do miski, wyrównać ziemniaki, podzielić na 4 części i jedną czwartą wybrać na pozostałe, w to miejsce wsypać mąki ziemniaczanej, dodać jedno jajko i zagnieść ciasto, pod koniec zagniatania dodać odrobinę mineralnej wody gazowanej, zagnieść na gładkie ciasto, wyrabiać niewielkie kulki, w kulkach robić wgłębienie, gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu jeszcze parę minut.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Fotowoltaika - największy problem r…
    Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
    Wczesne truskawki niezdrowe?
    Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
    W jakiej pozycji spać?
    Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
    Dyrektywa budynkowa EPBD
    Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...